Kamarai választások 2015Tisztelt Kamara Tag! Kedves Kollégánk!

 

Az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény értelmében a kamara tisztségviselőinek és ügyintéző szervei nem tisztségviselői tagjainak megválasztása 4 évente esedékes.
A választási névjegyzékben szereplő tagnak - választókerületének besorolása alapján - joga van

1.)      jelölteket állítania:

- 1 főt a választókerületi elnöknek,

- választókerületének taglétszáma alapján minden betöltött 50 fő után 1 főt területi küldöttgyűlési küldöttnek,

- választókerületének taglétszáma alapján minden betöltött 100 fő után 1 főt országos küldöttközgyűlési küldöttnek,

2.)      ugyanezen funkciókra más tagoktól kapott jelöléseket elfogadni, 

3.)      a jelöltlistára felkerült személyek közül titkos szavazással megválasztani a választókerületének elnökét, területi szervezete küldöttgyűlésének és a MOK országos küldöttközgyűlésének küldötteit.

 

Az erre vonatkozó tájékoztató levél, jelölő lapok és elfogadó nyilatkozatok a választási névjegyzékben szereplő tagok részére 2015. március 24-én postai úton feladásra kerültek. Amennyiben a kézbesítéssel bármilyen probléma felmerül azt a +36 1 353 21 88-as telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@fogorvos.hu e-mail címen szíveskedjen jelezni.  

 

A jelölőlapokon szereplő funkciókra a postai úton megküldött jelölőlapok segítségével állíthat jelölteket. Jelöltek azok a kamarai tagok lesznek, akiket Ön a jelölőlapon név szerint megnevezett, és akik saját elfogadó nyilatkozatukon előzetesen megjelölték azt a funkciót, amelyre Ön jelölte. Tájékoztatjuk, hogy a választókerületekhez tartozó tagok neve és orvosi bélyegző száma az alábbiakban megtalálható.

Mivel Ön a kamarai tagok bizalmából különféle funkciókra jelölést kaphat, tisztelje meg tagtársait azzal, hogy a levélben mellékelt és az alábbiakban is megtalálható jelölést elfogadó nyilatkozatokon bejelöli azokat a tisztségeket ill. testületi tagságokat, amelyeket - jelölése esetén - kész elfogadni.

 

A jelölőlapok és az elfogadó nyilatkozatok beérkezési határideje: 2015. április 29. (szerda) 14.00 óra

Visszaküldési helye:

MOK Fogorvosok Területi Szervezete

1068 Budapest, Szondi u. 100.  

Fax: +36 1 269 18 76 

E-mail: kamara@fogorvos.hu (szkennelve).

E határidőn túl érkezett jelöléseket nem áll módunkban elfogadni.

 

A kitöltött jelölőlapok, valamint az elfogadó nyilatkozatok összevetésével kerülnek összeállításra a választás érvényes jelöltlistái, melyeket az alábbiakban meghirdetett választási intervallum kezdete előtt egy héttel itt a honlapunkon teszünk közzé, így Önnek is módjában áll majd megtekinteni azokat. 

 

Területi szervezetünk valamennyi választókerületében egységesen a

választásra 2015. május 07. és  2015. május 29. közötti választási időszakban, távválasztás formájában, interneten keresztül kerül sor.

 

A távválasztáshoz a következő feltételeknek megfelelő számítógépre van szüksége:

Ø  internetkapcsolattal rendelkezzen,

Ø  a következő böngészők valamelyike álljon rendelkezésre: Internet Explorer 6 vagy újabb, GoogleChrome, Firefox 2.0 vagy újabb, Opera, Safari.

 

A MOK távválasztási felülete a www.valasztas.mok.hu oldalon érhető el, amit a böngésző címsorába kell begépelnie.

A szavazáshoz azonosítania kell magát az orvosi pecsétszámával,vagy adóazonosító jelével,

vagy MOK kártyaszámával és a születési dátumával.

 

Amennyiben a böngészője tanúsítvány hibára figyelmezteti, kérjük, ellenőrizze a számítógépének dátumbeállítását. Amennyiben az helyes, de a hiba továbbra is fenn áll, kérjük, ezt a +36 1 353 21 88-as telefonszámon szíveskedjen jelezni. Az azonosítást követően a rendszer tartalmazza a szavazás lépéseire vonatkozó instrukciókat, melyeket követve véglegesítheti szavazatát. A rendszer érvénytelen adatok esetén nem rögzíti a kísérletet. Leadott szavazatát a rendszer nem párosítja Önnel, így a későbbiekben sem azonosítható, hogy Ön kire szavazott.

 

Amennyiben a szavazáson résztvevők száma nem éri el az adott választókerülethez tartozó tagok számának több mint 25%-át, úgy 2015. június 15. és 2015. június 30. közötti időszakban második választási fordulóra kerül sor. A második fordulóban a szavazás - az első fordulóval megegyező módon -, az első forduló jelöltjeire leadható szavazatokkal zajlik. A szavazás második fordulója a szavazatot leadó tagok számára tekintet nélkül érvényes. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az esetleges második forduló megtartására vonatkozóan újabb, postai úton megküldendő értesítés már nem kerül kézbesítésre. Az erről szóló információ itt a honlapunkon kerül majd közzétételre. 

 

Az internettel nem rendelkező tagok számára a távválasztás lehetőségét a 1068 Budapest, Szondi u. 100. sz. alatti székhelyünkön biztosítjuk, továbbá a MOK Területi Szervezeteinek irodáiban – ügyfélfogadási időben és előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján – is lehetőség van a távválasztási felület eléréséhez.

További kérdések esetén a +36 1 353 21 88-as telefonszámon készséggel állunk rendelkezésére.

 


 

 

2015-03-28 21:10


 

2015-03-24 13:03


 

2015-03-24 13:10


 

2015-03-24 13:15


 

2015-04-09 08:16


 

2015-04-29 20:08


 
Első választási forduló eredménye

2015-07-09 17:11


 


Tisztelt Kamara Tagok! Kedves Kollégák!

A MOK Fogorvosok Területi Szervezeténél lezajlott a 2015. évi területi és országos küldöttek, valamint választókerületi elnök választás első fordulója, amely az alább felsorolt választókerületekben (megyékben) érvénytelen lett, és így ezekben második forduló tartása szükséges.

1. Bács-Kiskun megye

2. Budapest

3. Fejér megye

4. Győr-Moson-Sopron megye

5. Hajdú-Bihar megye

6. Pest megye

7. Veszprém megye

A második választási fordulóra a jelzett választókerületekben egységesen

2015. június 15-30. közötti időszakban,

távválasztás formájában, interneten keresztül kerül sor.


A szavazatok leadására legkésőbb 2015. június 30. (kedd) éjfélig nyílik lehetőség.

A MOK távválasztási felülete a valasztas.mok.hu oldalon érhető el, amit a böngésző címsorába kell begépelnie.

Az alábbi linkre kattintva a választási felületet közvetlenül itt is elérheti:

https://valasztas.mok.hu/


A szavazófelületre történő belépés a „Szavazás megkezdése” gomb megnyomását követően lehetséges.

A szavazáshoz azonosítania kell magát az orvosi pecsétszámával, vagy adóazonosító jelével, vagy MOK kártyaszámával és a születési dátumával.


Amennyiben a böngészője tanúsítvány hibára figyelmezteti, kérjük, ellenőrizze a számítógépének dátumbeállítását. Amennyiben az helyes, de a hiba továbbra is fenn áll, kérjük, ezt a +36 1 353 21 88-as telefonszámon szíveskedjen jelezni. Az azonosítást követően a rendszer tartalmazza a szavazás lépéseire vonatkozó instrukciókat, melyeket követve véglegesítheti szavazatát. A rendszer érvénytelen adatok esetén nem rögzíti a kísérletet. Leadott szavazatát a rendszer nem párosítja Önnel, így a későbbiekben sem azonosítható, hogy Ön kire szavazott.


A második fordulóban a szavazás - az első fordulóval megegyező módon -, az első forduló jelöltjeire leadható szavazatokkal zajlik.


A szavazás második fordulója a szavazatot leadó tagok számára tekintet nélkül érvényes.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a második forduló megtartására vonatkozóan postai úton megküldendő értesítés már nem kerül kézbesítésre. Korábbi postai úton történő értesítés szerint az erről szóló információ itt a honlapunkon kerül közzétételre.


Tisztelettel kérjük az érintett fogorvos kollégákat, hogy éljenek a demokratikus választás lehetőségével, és "egy gombnyomással" bizonyítsák aktivitásukat.


A szavazás mindössze egy-két percet vesz igénybe, mely kényelmesen otthonról, munkahelyről, vagy akár okos telefonról is elérhető.


Minden választásra jogosult tag szavazata számít!


Kérünk minden érintett tagunkat, hogy a közösség érdekében, egymásért és önmagukért is éljenek választójogukkal.


Az internettel nem rendelkező tagok számára a távválasztás lehetőségét a 1068 Budapest, Szondi u. 100. sz. alatti székhelyünkön biztosítjuk, továbbá a MOK Területi Szervezeteinek irodáiban – ügyfélfogadási időben és előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján – is lehetőség van a távválasztási felület eléréséhez.


További kérdések esetén a +36 1 353 21 88-as telefonszámon készséggel állunk rendelkezésére.


MOK Fogorvosok Területi Szervezete

elnöksége

 

2015-06-11 08:46


 
Első választási forduló eredményének módosítása

2015-09-14 10:49


 
Második választási forduló eredménye

2015-07-06 16:45


 
Első és második választási forduló összegzett eredménye

2015-09-14 10:50


 
Tisztségviselő és ügyintéző szerv nem tisztségviselő tagjai, valamint a MOK Etikai Kollégium egy tagjának 2015. évi választása


Kapcsolódó dokumentumok:
Jelölt lista

2015-10-30 17:22


 

2015-11-11 22:02