Magyar Állcsont-ortopédiai és Fogszabályozási Társaság által összeállított eljárásrend javaslat

Tisztelt Elnök Úr,

Nagyon köszönjük a támogató hozzáállást!

Javaslatainkat elküldtük a Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozatának és a Tanács elnökének is. Hermann professzor Úr biztosított a javaslataink támogatásáról és időközben már továbbította is azokat Miniszter Úr felé. Bízunk az elfogadásukban.

Kitartást és sok egészséget kívánva maradok tisztelettel,

Dr. Segatto Emil PhD

MÁFT elnök

 ___________________________________________________________________________

Dr. Segatto Emil

elnök úr részére

Magyar Állcsont-Ortopédiai és Fogszabályozási Társaság

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönöm megkeresését. Több fogszabályozó kollega jelezte, hogy a sürgősségi ellátás szakmai szabályai a fogszabályozás területén eltérőek és másképpen értelmezhetők. 

Tiszteletreméltó és példaértékű, hogy a MÁFT ezt nem csak észrevételezi, hanem szakmai ajánlásokat is megfogalmaz. Szakmai kompetencia hiányában a Fogorvosi Tagozat ezt nem véleményezheti, de fontosnak tartja, hogy e racionális, szakmailag megalapozott kérést támogassa. 

Szakmai kérdésekben a Szakmai Kollégium Fog- és Szájbetegségek Tagozata és Tanácsa illetékes nyilatkozni, mint a miniszter tanácsadó testülete. Minden szakmai szervezettel különösen ebben a kritikus helyzetben együttműködve igyekszünk mindent megtenni a betegek érdekében. Törvényes keretek között törekednünk kell arra, hogy a gyógyítás szabadsága érvényesülhessen. 

Támogatásunkról biztosítva, kollegiális üdvözlettel:

Dr. Gerle János

elnök

Kapcsolódó dokumentumok:
Magyar Állcsont-ortopédiai és Fogszabályozási Társaság által összeállított eljárásrend javaslat

2020-04-06 12:25