MOK tagfelvételi kérelem


 TÁJÉKOZTATÓ FOGORVOSOK RÉSZÉRE A MAGYARORSZÁGON TÖRTÉNŐ EGÉSZSÉGÜGYI TEVÉKENYSÉG MEGKEZDÉSE ELŐTTI TEENDŐKRŐL

 ÁEEK tájékoztatók működési nyilvántartással kapcsolatban


Kérjük a Tisztelt Jelentkezőket, hogy az alábbi tagfelvételi űrlap, gépi kitöltését követően, szíveskedjen kinyomtatni, minden oldalát aláírni és az eredeti példányt – a megjelölt mellékletekkel együtt - postai úton eljuttatni az alábbi címre!

Dear Applicant, we kindly ask you to complete the formula electcronic way, after print it, sign all of the pages and send the original one – with the attachments – to our address below!

 MOK Fogorvosok Területi Szervezete

1406 Budapest, Pf.: 11.

A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete ügyfélfogadási rendje:

 Kedd:  9.00 – 15.00 óráig  és  Csütörtök: 9.00 – 15.00 óráig

 
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 
2021. augusztus 6. és 2021. augusztus 19. közötti időszakban 
az ügyfélfogadás SZÜNETEL.

 

Tekinetettel arra, hogy a tagfelvételi kérelem elbírálási határideje 15 nap, valamint a kérelemre kiadott határozat szükséges a működési nyilvántartásba történő felvételhez és a munkavállaláshoz, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint az ügyfélfogadási szünet előtt küldje meg a kamarai tagfelvételi kérelemét.Kedves Ifjú Kollégám!

     A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete köszönti Önt, egyben kifejezve jó kívánságait abból az alkalomból, hogy fogorvosi eskütétele után átvette diplomáját. Örülünk, hogy a fogorvosok nagy családja fogorvosdoktorrá fogadta, és Önt is hivatásrendi kamaránk tagjaként üdvözölhetjük.

     Milyen érzés ma gyógyításra felesküdött pályakezdőként kilépni az alma mater falai közül? Menni vagy maradni? Patetikus érzülettel, reménykedve, hivatástudattal felvértezve szolgálni a nemzetet, melyből vétettél, vagy útra kelni, keresni a könnyebb boldogulás, a jövedelmezőbb, biztosabb egzisztencia lehetőségét? Netán pályaelhagyóként már az elején feladni ifjúkori álmokat, hiszen a keserű tapasztalat hamar megtöri a hitet, elapasztja a lelkesedést.

    Számunkra rendkívül fontos, hogy milyen szellemi atmoszféra, szakmai közeg fogadja ifjú kollégáinkat. Bátorító vagy éppen elriasztó szavakkal, gesztusokkal, kollegiális barátsággal vagy kioktató példabeszédekkel találkozik-e először a frissen végzett, midőn átlép a fogorvosi életpálya kapuján. Azon a kapun, melyet valamikor díszesre ácsoltak becsületből, tisztességből, humánumból, és melyet - mély nyomokat hagyva - kikezdett a legújabb kor politikai-társadalmi-szellemi eróziója.

    Kinek higgyünk inkább? Az egészségügy frontjait megjárt kollégáinknak, kik gyakorta adják útravalónak: „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel”, intve, a pokol küszöbét léped át, és megmerítkezel feneketlen mélységű bugyraiban. Vagy higgyünk inkább a nemes pátosszal fogalmazóknak, akik nagy elődökre hivatkozva prédikálnak a gyógyítás szentségéről, miközben maguk anyagi javak kisajátításán buzgólkodnak?

    Kedves ifjú Kollégáink, ne higgyetek egyiküknek sem, és bár nálunk sincs a bölcsek köve, mi annyit azért mondhatunk: megpróbáltuk az utat, közelről láthattuk a gyógyítás csodáját és néha-ritka ünnepnapokon-a gyógyítás művészetét is. Minden nehézsége, kemény próbatétele ellenére megmaradtunk rajta, mert néhány évtized távlatából is úgy érezzük, megérte!

Próbáld meg Te is, azután ítélj!

Várunk jó szívvel és örömmel!

  

Dr. Gerle János

elnök
Kapcsolódó dokumentumok:
Tagfelvételi kérelem
Pótlap tagfelvételi kérelemhez
Kitöltési útmutató

2021-07-12 11:21